Acceptatie omgeving

Statische neutralisatie van synthetische vezels en slangen (creels)

Synthetische, textiele of plastic vezels worden toegepast voor een breed scala aan producten. Dit proces omvat de productie en het transport van lange slierten materiaal. Een goed voorbeeld in de auto-industrie zijn autobanden, die worden gemaakt van geëxtrudeerde rubberen slierten die over speciale creelmachines worden verwerkt.

Door een sterke elektrostatische lading kunnen plastic draden, textiel of zelfs plastic slangen elkaar tijdens het productieproces afstoten, aantrekken of opblazen en mogelijk aan machineonderdelen blijven kleven. Dit kan grote problemen veroorzaken bij het plaatsen van textiel, het netjes wikkelen van draden en slangen of in andere stappen in het productieproces.

Met kromtrekmachines of balkmachines wordt het duidelijk merkbaar dat de vezeldraden elektrostatisch geladen zijn tijdens het afwikkelen. Het resultaat is een zeer onzuiver wikkelpatroon, waarbij de vezeldraden de neiging hebben om aan delen van de machine te blijven kleven. De elektrostatische lading neemt zelfs toe wanneer ze door de haspel gaan.

Creels
Fibres

Bij Simco zien we deze oplading van de niet-gewoven draden ook bij de productie van autobanden, wat vergelijkbare effecten heeft als bij de kromtrek- en balkmachine. Wanneer de staaldraden die in banden worden verwerkt, worden vervangen door kunststof draden, raken de draden sterk geladen, wat kan leiden tot sterke elektrische ontladingen (d.w.z. vonken) in het verdere productieproces.

De vezeldraden die het extrusiemondstuk verlaten stoten elkaar af omdat ze elektrostatisch geladen zijn. Dit bemoeilijkt de verdere verwerking (strekken, draaien of wikkelen).

Door het verstandig installeren van ionisatiestaven zoals de Performax IQ Easy op de juiste posities, kunnen deze problemen volledig worden geëlimineerd, zelfs bij zeer hoge materiaalsnelheden.

In combinatie met het Simco-ION Manager IQ Systeem kunnen alle aangesloten ionisatieapparaten worden gecontroleerd op efficiëntie en vervuiling. Als u soortgelijke problemen hebt, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Downloads

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION