Acceptatie omgeving

Volledige statische controle op flexodrukmachines

Flexodruklijnen en andere drukpersen zijn ontwikkeld om op hoge snelheid flexibele verpakkingen te produceren in een verscheidenheid aan kleuren en afwerkingen. Je kunt statische elektriciteit herkennen door het ervaren van statische schokken of het zien van vonken als een ontladend effect. Ook drukproblemen zoals de onderstaande kunnen statische elektriciteit als oorzaak hebben:

  • Inktnevel
  • Ghosting
  • Wazig afdrukken door statische elektriciteit
  • Deeltjes op de print
  • Aantrekken van stof door statische elektriciteit
  • Printfouten door statische elektriciteit
  • Overspray door statische elektriciteit

Alle effecten kunnen te maken hebben met statische elektriciteit (statische hoogspanning). Statische ladingen kunnen problemen veroorzaken in vele onderdelen van de flexoprinter of flexopers.

Flexoprinting machine
Discharging the web directly after the unwinder will prevent that a static charge will attract dust particles. Also opeerators will not get any shocks while passing or touching the web during production runs.

Ontladen van de baan

Door de folie direct na het afwikkelen te ontladen, wordt voorkomen dat een statische lading stofdeeltjes aantrekt. Machinebedieners krijgen ook geen schokken als ze de folie passeren of aanraken tijdens de productie.

When the film passes a corona treater a massive static charge is created by the corona unit on the material. After the Corona treater a discharging is recommended (in closed loop feedback).

Corona behandeling

Wanneer de folie een coronaverwerker passeert, wordt er een enorme statische lading gecreëerd door de corona-eenheid op het materiaal. Na de coronaverwerker wordt een ontlading aanbevolen (in een gesloten feedbacklus).

Flexo drum zoom

Flexodruksectie

Als het flexodrukgedeelte wordt aangegeven als Ex-gebied omdat er oplosmiddelen worden gebruikt, kunnen statische ladingen op het materiaal het gas ontsteken en brand veroorzaken. Neutralisatie en statische meting vlak voordat het materiaal de centrale (druk)trommel raakt, gebeurt met onze ATEX gekeurde ionisatiestaven en sensorstaven. Op deze manier worden statische ladingen actief gecontroleerd om een veilig niveau te garanderen, wat resulteert in lange productieruns van hoge kwaliteit. Na het printgedeelte kan het materiaal weer worden opgeladen in de droger. Door het plaatsen van ionisatiestaven en een sensorstaaf kan de statische lading geneutraliseerd en gecontroleerd worden voordat de folie naar de volgende sectie van de machine gaat.

On the winding station, anti-static bars and a measuring bar (in closed loop feedback) are installed to neutralise the material during winding, this will also prevent possible static shocks to the operator that performs the roll change

Wikkelstation

Op het wikkelstation zijn ionisatiestaven en een sensorstaaf (in closed loop feedback) geïnstalleerd om het materiaal tijdens het wikkelen te neutraliseren, dit voorkomt ook mogelijke statische schokken bij de bediener die de rol verwisselt. Een ander effect dat kan worden voorkomen door het materiaal te ontladen, is het telescopische eindwalseffect.

Downloads

Meer uit onze Knowledge Base

Over statische elektriciteit

Lees meer

Hoe statische elektriciteit elimineren

Lees meer

Een oppervlakte reinigen

Lees meer
Flexoprinting machine

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION