Acceptatie omgeving

Het proces wordt verstoord

Statische lading of statische aantrekking kan uw productieproces verstoren. In productieprocessen kan statische elektriciteit vaak een ernstige stoorfactor zijn, omdat het betekent dat materialen vast komen te zitten aan machineonderdelen, of aan elkaar. Wanneer materialen met elkaar in contact komen, kan er een ladingsuitwisseling plaatsvinden tussen de oppervlakken van de twee materialen. Al met al kan deze statische elektriciteit voor gevaarlijke werkomgevingen zorgen. Statische eliminatie kan helpen om statische elektriciteit in productieprocessen te elimineren.

“Het productieproces wordt verstoord”

Het probleem

De opbouw van statische ladingen op niet-geleidende voorwerpen kan enorme adhesiekrachten veroorzaken en een zogenaamde statische kringloop veroorzaken. Deze elektrostatische krachten zorgen ervoor dat materialen aan elkaar kleven of elkaar afstoten op verschillende locaties in een productieproces, waardoor storingen ontstaan op opwindmachines, print- en stapeltoepassingen.

Voorbeelden van statisch hechten

In productieprocessen kan ongewenste statische elektriciteit vaak een ernstige storing veroorzaken. Personeel dat met de machines werkt, krijgen niet graag elektrische schokken. In explosiegevaarlijke of gevaarlijke (ATEX) zones kan statische elektriciteit een vonk veroorzaken, die op zijn beurt brand of zelfs een explosie kan veroorzaken. De volgende manieren van statische lading kunnen voorkomen in processen.

  • Een plastic folie kleeft aan de rol waardoor de spanning van de baan en de baangeleiding worden verstoord.
  • Kleine geponste onderdelen kleven aan elkaar
  • Vellen op een stapel blijven plakken waardoor meerdere vellen worden ingevoerd of niet uit elkaar kunnen worden gehaald
  • Plastic folie gewikkeld op een wikkelaar kleeft aan de rol wanneer deze probeert af te wikkelen
  • Zakken gaan niet open omdat de lagen aan elkaar kleven

Voorbeelden van afstoten

  • Garens voor textiel lopen langs elkaar met een zeer kleine tussenruimte. Afstotende oorzaken onregelmatige garenverwerking
  • Kleine spuitgietonderdelen springen uit de doos
  • Vellen drijven op een stapel
  • Folie op een rol of een wikkelaar telescopeert

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION