Acceptatie omgeving

Toepassingen voor de verpakkingsindustrie

Simco-ION biedt oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit in de verpakkingsindustrie. Processen binnen krimpfoliemachines of het voorkomen van slechte afdichtingen als gevolg van productfijne aantrekkingskracht in machines voor vormen, vullen en sluiten of machines voor vacuüm vormen of afkeur in blaasvormprocessen als gevolg van statische ladingen op de parison. Het verwijderen van statische elektriciteit in etiketteerprocessen zorgt voor een correcte plaatsing en voorkomt productiestops in krimpfolieprocessen. Statische oplossingen zijn ook te vinden in horizontale folie-omslagmachines en Palletizers.

Shrink_sleeve

Krimpfolie

Een krimpfolie-etiketteermachine is een hogesnelheidsmachine die ontworpen is om krimpfolielabels aan te brengen op een verscheidenheid aan flessen/verpakkingen.
Meer over krimpfolie
Pallet-wrapping

Pallet wikkelen

Het handmatig plaatsen van dozen op pallets en het wikkelen ervan kan tijdrovend en duur zijn. Daarom wordt dit proces vaak volledig geautomatiseerd.
Meer over pallet wrapping
Prevent-air-inclusion

Luchtinsluiting voorkomen

De materialen die gelijmd moeten worden, moeten een oplaadelektrode passeren. Tegenover de oplaadelektrode wordt een aardreferentie geplaatst, bijvoorbeeld een onbelaste rol. Er kan een statische lading worden aangebracht van 3 kV tot 120 kV, afhankelijk van de materiaaldikte, snelheid en benodigde hechtkracht.
Meer over luchtinsluiting voorkomen

Filmextrusie

Filmextrusie wordt gebruikt om verpakkingsfolie te produceren die vaak uit meerdere lagen bestaat. Dit wordt gedaan om de mechanische, transport- en thermische eigenschappen te verbeteren, zoals vereist door de voedings- of medische industrie.
Meer over filmextrusie
Bond-two-materials

Twee materialen hechten

De te verbinden materialen moeten een oplaadelektrode passeren. Tegenover de oplaadelektrode wordt een aardreferentie geplaatst, bijvoorbeeld een onbelaste rol. Er kan een statische lading worden aangebracht van 3 kV tot 120 kV, afhankelijk van de materiaaldikte, snelheid en benodigde hechtkracht.
Meer over materialen hechten
Slitting-rewinding

Snijden en wikkelen

Snijden en wikkelen is een proces om verschillende soorten jumborollen met verschillende materiaalbreedtes op (zeer) hoge snelheid tot smallere afmetingen te snijden.
Meer over snijden en wikkelen

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION