Acceptatie omgeving

Toepassingen voor de textielindustrie

Simco-ION biedt oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit in de textielindustrie, zoals ballonvorming of zelfs het breken van garen in Creel-processen. Het verwijderen van statische elektriciteit bij de vouwarm kan het stapelen van een Stenter optimaliseren en elektrostatische schokken bij bedieners vermijden.

Kromtrekken, stralen en kaardprocessen in de textielindustrie kunnen allemaal worden beïnvloed door statische ladingen.

Product of Simco-ION

Elektrostatisch opladen

Statische lading kan worden gebruikt om 2 materialen aan elkaar te hechten om luchtinsluiting te voorkomen. Toepassingen die baat hebben bij deze techniek zijn: Tijdens het maken van zakken worden delen van de zak bij elkaar gehouden om luchtinsluiting tijdens het afwerken te voorkomen. Een rol zakken of folie zal veel strakker zijn zonder luchtinsluiting. Het plakken van materiaal aan een koelwals zonder luchtinsluiting optimaliseert het koelproces.
Meer over elektrostatisch opladen
Creels

Synthetische vezels

Tijdens het produceren, comprimeren en voorbereiden van textielbanen worden elektrostatische ladingen gecreëerd. Statische elektriciteit zorgt ervoor dat de stof aan machineframes blijft kleven, waardoor de machine vertraagt.
Meer over synthetische vezels

Meer toepassingen

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION