Acceptatie omgeving

Toepassingen voor de houtindustrie

Simco-ION biedt oplossingen voor het beheersen van statische elektriciteit in de houtindustrie, zoals voor spaanplaatpersmachines. Neutraliseren en reinigen van houtpanelen voor het verven. Het gebruik van een statische lading om Melamine (decoratief) papier tijdelijk te hechten aan spaanplaatpanelen tijdens transport naar de pers. Het gebruik van ioniserende luchtsproeiers voorkomt het aantrekken van zaagsel op CNC-bewerkingsmachines in de houtindustrie. Het elimineren van statische elektriciteit op kantenaanlijm-machines zal de aantrekking van stof verminderen.

Chipwood_presses

Spaanplaat persen

In de spaanplaatindustrie wordt meestal gedecoreerd papier, geïmpregneerd met kunsthars en verharder, aan beide zijden van de spaanplaat aangebracht.
Meer over spaanplaat persen
Cleaning_wood

Reiniging van houtonderdelen

Typhoon ionisatieluchtmessystemen zijn op maat ontworpen voor superieure reiniging van industriële oppervlakken.
Meer over reiniging van hout
Computer Numerical Control (CNC) milling, is a machiningprocess which employs computerized controls and rotatingmulti-point cutting tools to progressively remove material by drilling/milling the workpiece and produce a customdesigned part or product.Machining (laminated) panels, plastics and composites creates static charges due to friction

CNC frezen

CNC frezen (Computer Numerical Control) is een bewerkingsproces waarbij gebruik wordt gemaakt van computergestuurde besturingen en roterende meerpunts snijgereedschappen om geleidelijk materiaal te verwijderen door het werkstuk te boren/frezen en een op maat gemaakt onderdeel of product te maken. Bij het bewerken van (gelamineerde) panelen, kunststoffen en composieten ontstaat statische lading door wrijving. Door een Blowflex Easy met flexibele nozzle op de bewegende CNC-kop te monteren, kunnen statische ladingen op het product en spanen worden geëlimineerd en de afwerkingsresultaten worden verbeterd.
Meer over CNC frezen
edgebanding

Kantenaanlijmen

Kantenaanlijmers worden gebruikt om de blootgestelde kanten van materialen zoals multiplex, spaanplaat of MDF te bedekken, om de duurzaamheid te verhogen en het uiterlijk van een massief of waardevoller materiaal te geven. Een kantenaanlijmmachine verbindt de kanten met het substraat en snijdt de randen bij. Door wrijving en temperatuurschommelingen ontstaat er een statische lading op het kantenmateriaal. Door deze statische lading wordt vuil (en stof) aangetrokken die ontstaan tijdens het trimmen. Door geïoniseerde lucht met een Blowflex Easy te blazen, wordt het kantenmateriaal geneutraliseerd en wordt voorkomen dat stof wordt aangetrokken, wat resulteert in een eindproduct van goede kwaliteit.
Meer over kantenaanlijmers

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION