Acceptatie omgeving

UV flatbed printer

Digitale flatbed UV-printers kunnen afdrukken van hoge kwaliteit maken op een grote verscheidenheid aan materialen zoals fotopapier, film, doek, kunststof, pvc, acryl, glas, keramiek, metaal, hout of leer. Deze printers kunnen speciale UV (Ultra Violet) uithardende inkten gebruiken die worden blootgesteld aan UV-licht om uit te harden.

Het nieuwe Cleanflex Easy 24V ionisatiepistool kan worden gebruikt om elektrostatische ladingen op het materiaal te neutraliseren voor het printen; bijv. hoge elektrostatische ladingen (meetbaar met een Simco-ION FMX-004 statische meter) ontstaan door het verwijderen van beschermfolie van plastic platen.

Door te neutraliseren voorkom je het aantrekken van stofdeeltjes en wordt het plaatsen op de vacuümtafel vereenvoudigd. Een industrieel ionisatiepistool kan gebruikt worden om het materiaal schoon te maken voor het printen, de pull-down functie van het ionisatiepistool maakt het makkelijk in gebruik.

Simco-ION adviseert om het materiaal in de vrije lucht te neutraliseren en niet terwijl het op de werkbank (vacuümtafel) van de flatbedprinter ligt. Als een geladen plaat zich in de vrije lucht bevindt, beweegt het elektrische veld in alle richtingen en is het beschikbaar om gemeten en geneutraliseerd te worden. Als de plaat echter plat op een (geleidende) tafel ligt, wordt het elektrische veld aangetrokken door de tafel en is het niet geschikt om gemeten of geneutraliseerd te worden.

These printers can use special UV (Ultra Violet) curable inks that are exposed to UV-light to cure.
A
B
B
Flatbed printer roll-to-roll

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION