Acceptatie omgeving

Zoeken

Zoek op trefwoorden of typ uw vraag

Algemeen

  • Kan ik HE-nozzles van de hoogspanningskabel verwijderen om ze schoon te maken?

    Nee, dit is niet mogelijk.

  • Wat is de beste manier om je Simco-ION apparatuur te reinigen?

    Met een harde, niet-metalen borstel, verkrijgbaar bij Simco-ION onderdeelnummer 2000430001. Bij sterke vervuiling: reinig de ionisatiestaaf met isopropylalcohol. Laat de ionisatiestaaf wel volledig drogen voordat u deze weer inschakelt.

  • Wanneer wordt een product positief of negatief geladen?

    Dit wordt bepaald door de natuur (eigenschappen van het materiaal). Zie de tribo-elektrische reeks hieronder.

  • Hoe controleer ik of de statische lading is afgenomen?

    Door te meten met een FMX-004 voor en nadat het materiaal een ionisatiestaaf passeert. In-line meten kan met een Sensor IQ bar in combinatie met een IQ Manager. Datalogging met de Manager IQ kan precies rapporteren hoeveel (rest)lading er nog op het product zit.

  • Wanneer gebruik ik welk type staaf?

    Dit is afhankelijk van vele factoren, zoals; werkafstand, beschikbare ruimte in de machine en de omgevingstemperatuur.

  • Kan ik statische elektriciteit meten op gemetalliseerde folies?

    Statische metingen met een veldmeter (FMX-004) zijn in dit geval niet betrouwbaar. De metaallaag is geleidend en hierdoor kan er niet goed gemeten worden.

  • Wat is een geschikt etiket voor IML (In Mould Labeling)?

    Het etiket is een zeer kritische factor bij de toepassing van elektrostatisch in-mould labelen. Het label moet een goede oppervlakteweerstand hebben die hoog genoeg is om een statische lading vast te houden. Aan de andere kant mag de oppervlakteweerstand niet te hoog zijn. Anders kunnen er al hoge statische ladingen ontstaan tijdens de productie van de labels, wat problemen veroorzaakt bij het scheiden van de individuele labels van het verwerkingsgereedschap.

  • Hoe kan het IML-proces (In Mould Labeling) zo effectief mogelijk worden uitgevoerd?

    Snelheid en betrouwbaarheid zijn meestal zeer bepalende factoren voor de efficiëntie van het IML-proces. Om deze beide factoren te optimaliseren, kunnen een aantal beperkingen geminimaliseerd worden. De capaciteit van het laadcircuit minimaliseren: Alle componenten, elektroden, kabel en laadgenerator die gebruikt worden in een elektrostatisch IML circuit, vormen samen een grote condensator met een bepaalde capaciteit. Voordat het etiket wordt opgeladen, moet de condensator eerst worden opgeladen. Dit kost tijd. Door de capaciteit tot een minimum te beperken, kan tijd bespaard worden. Dit kan door gebruik te maken van een laadgenerator CMME die dicht bij de IML-elektroden of op de hanteerarm geplaatst is. Hierdoor wordt de capaciteit beperkt, omdat er geen lange kabels worden gebruikt en een kleinere generator met minder capaciteit kan worden gebruikt.

    download

    IMLTechniques.pdf
  • Kan de IQ Manager worden aangesloten op mijn machine-interface?

    Analoge en digitale ingangen, uitgangen en diverse seriële veldbusprotocollen kunnen worden gebruikt. Voor veel functies zijn ook Ethernet- en USB-poorten beschikbaar.

  • Wat is IML (In Mould Labeling)?

    IML is een processtap in het spuitgietproces. Een robot pakt een voorgedrukt etiket op en plaatst het in de matrijs, waar het wordt gefixeerd door middel van elektrostatische oplading. Na het sluiten van de matrijs begint het spuitgieten van het product. Tijdens dit proces wordt het label samen met het eindproduct gefixeerd en komt het product met de label eruit als één geheel.

    Download

    IMLTechniques.pdf
  • Wat betreft opladen: wanneer moet ik negatief of positief opladen?

    Dit hangt af van het materiaal, als het materiaal van nature negatief laadt en je wilt de lading verhogen, dan raden we een negatieve generator aan.

  • Jullie apparatuur is “schokbestendig” en aanraakbestendig, maar waarom krijg ik nog steeds een elektrische schok?

    Niet alles is schokbestendig, denk aan onze 1/2 ss ionisatiestaaf of onze oplaadstaven. Bovendien kunt u een schok krijgen als de staaf niet goed is geaard.

  • Waarom heb ik een afgeschermde kabel nodig?

    Dit is ter bescherming van de hoogspanningskabel.

  • Als ik een sticker van het drager materiaal haal, blijft hij aan mijn hand plakken. Is dit ook statische lading?

    Ja, wrijving door het scheiden van materialen produceert een statische lading.

  • Mijn kruiden blijven aan het plastic deksel plakken, komt dit door statische lading?

    Als het deksel statisch geladen is, kunnen de kruiden worden aangetrokken en aan de deksel hechten.

  • Mijn elektronica in de machine is defect (bijv. printkoppen, printplaten en RFID-tags). Kan statische lading de oorzaak zijn?

    Ja, dit kan het gevolg zijn van ESD-effecten.

  • Kan granulaat ook statisch worden geladen en waarom?

    ja dit is mogelijk, dit kan bijvoorbeeld door wrijving.

  • Ik heb last van statische lading, hoe krijg ik het juiste advies/hulp?

    Neem contact op met Simco-ION, zodat we de persoon kunnen helpen en/of doorverwijzen naar de juiste persoon/agent.

  • Wat is statische elektriciteit?

    Statische elektriciteit is elektriciteit die optreedt in slecht of niet-geleidend materiaal zoals veel kunststoffen. In deze isolerende materialen kan een elektrische lading worden opgewekt door verschillende soorten acties. Deze acties die statische elektriciteit veroorzaken zijn meestal gebaseerd op wrijving tussen materialen of scheiding van materialen. De statische lading of statische elektriciteit beweegt niet, vandaar het woord statisch, en omdat het niet beweegt of stroomt, is het niet mogelijk om het materiaal te neutraliseren door het te aarden (met aarde te verbinden). Er kan een statische spanning bestaan tussen geladen plekken op hetzelfde materiaal, het materiaal en de aarde en het materiaal en ander materiaal door een verschil in het aantal elektronen en protonen. Deze spanning kan worden gemeten. De statische ontlading van het materiaal is vaak te zien en te horen als een vonk.

  • Is statische elektriciteit zichtbaar?

    De aanwezigheid van statische elektriciteit kan niet worden gezien zonder de hulp van een geleidend element of methode om de statische elektriciteit te laten bewegen of (gedeeltelijk) te neutraliseren. Dit stromen of ontladen van het voorwerp kan gezien en gehoord worden en de ontlading maakt normaal gesproken een vonk. Deze vonk kan, als hij sterk genoeg is, zowel gezien als gehoord worden. In productieomgevingen kan de hoge statische lading gezien worden als een “gloed” rond het materiaal.

  • Is statische elektriciteit AC of DC?

    Statische elektriciteit is een vorm van gelijkstroom of beter gezegd gelijkstroomlading. Dat wat de lading vasthoudt is meestal een isolator met negatief of positief geladen moleculen op het oppervlak. Deze lading is constant en wisselt niet in polariteit. Op hetzelfde isolerende oppervlak kunnen echter meerdere “plekken” zijn die een lading met een verschillende polariteit bevatten. Op een oppervlak kunnen zich dus zowel één of meer ladingen met een negatieve als één of meer ladingen met een positieve polariteit bevinden, maar de lading zelf verandert niet van polariteit en is dus een gelijkstroomlading.

  • Is statische elektriciteit schadelijk?

    Statische elektriciteit is een vorm van elektriciteit die bij ontlading bestaat uit een elektrische stroom. Meestal is deze elektrische stroom klein (kleiner dan 1 mA). De potentiële schadelijke energie is laag, maar de spanning is hoog, meestal enkele kilovolts. De effecten van statische elektriciteit worden normaal gesproken eerder als vervelend dan als gevaarlijk beschouwd, maar het kan zeker schadelijk zijn voor mensen.

  • Is statische elektriciteit gevaarlijk?

    Statische elektriciteit is een vorm van elektriciteit die bij ontlading bestaat uit een elektrische stroom. Meestal is deze elektrische stroom klein (kleiner dan 1 mA). Het is laag in potentiële schadelijke energie, maar het is hoog in spanning, meestal enkele kilovolts. De effecten van statische elektriciteit worden normaal gesproken eerder als vervelend dan als gevaarlijk beschouwd, maar het kan zeker schadelijk zijn voor mensen. Meer gedetailleerde informatie over de gevaren van statische elektriciteit en elektriciteit in het algemeen op het lichaam kun je vinden in onderstaande pdf.

    Download

    Static-electricity
  • Heeft het weer invloed op statische elektriciteit?

    Het weer beïnvloedt het niveau van statische elektriciteit vanwege de luchtvochtigheid. De luchtvochtigheid maakt het stromen van lading meer of minder gemakkelijk en daarom heeft het weer een sterke invloed op het niveau van statische lading. In vochtige omstandigheden kan een hoge lading gemakkelijker bewegen, omdat water een sterke geleider is en daardoor gemakkelijker een manier vindt om in evenwicht te komen en dus tot nul gereduceerd kan worden. Bij “droog” weer verplaatst de lading zich minder gemakkelijk en de opbouw en ontlading creëren normaal gesproken een sterkere vonk. Er zijn veel weersfactoren die de opbouw en ontlading van statische elektriciteit beïnvloeden.

  • Kan iemand vrijblijvend langskomen om mij advies te geven en de maten op te nemen? Bij wie moet ik dan zijn?

    In eerste instantie de klantenservice. Zij zullen u in contact brengen met onze juiste partner in uw regio.

  • Trekken katten- en hondenharen aan mijn kleding door statische lading?

    Geladen voorwerpen trekken stof en kleine deeltjes aan en ook haren van je kat of hond of andere huisdieren. Dit komt doordat de stof van je kleding synthetisch is, wat betekent dat het geen natuurlijke vezels zijn. Sommige van deze polymeren die in je kleding worden gebruikt zijn polyester, fleece, polyamide of nylon en deze kunnen een statische lading genereren en/of vasthouden en daardoor stof en haren van je huisdieren aantrekken.

  • Hoe zit het met de CE certificering?

    Alle Simco-ION producten zijn CE-gecertificeerd.

  • Wordt stof aangetrokken door statische elektriciteit?

    Statische lading op voorwerpen trekt stof (en andere kleine deeltjes) uit de omgeving aan. Stof wordt aangetrokken door alle voorwerpen met een voldoende hoge statische lading. Oude tv’s waren het beste voorbeeld dat een lading stof aantrekt. Deze oude tv’s hadden een lading tot 30 kV en waren na een paar jaar volledig vervuild met stof.

    Voorwerpen in je huis kunnen geladen zijn met hoge spanningen en daardoor stof uit de omgeving aantrekken.

    In industriële omgevingen kan statische lading op een materiaal zich tijdens het proces opbouwen. Wrijving tussen rollen en folie of het afkoelingsproces van objecten creëert een lading. Elke nieuwe wrijving of temperatuurverandering accumuleert lading. De lading kan snel zeer hoog worden. Ladingen van meer dan 100 kV zijn niet ongebruikelijk. Statische lading op materiaal trekt deeltjes uit de omgeving aan. Dit is meestal stof, maar kan ook andere verontreiniging zijn, zoals kleine vliegjes. In de meeste gevallen is dit ongewenst en moet het voorkomen worden. Speciale aandacht is geboden wanneer folie dicht langs de vloer loopt, omdat het aantrekken van stof onvermijdelijk is. Oplossingen kunnen worden gevonden door middel van het installeren van antistatische apparatuur en ionisatiestaven. Kijk hier voor een passende oplossing voor uw probleem.

  • Kunnen mensen worden opgeladen met statische elektriciteit?

    Statische elektriciteit ontstaat wanneer de positieve en negatieve ladingen van een atoom uit balans zijn. Sommige voorwerpen zoals wol, glas, menselijke huid en haar hebben meer kans om elektrische ladingen op te hopen en statische elektriciteit te hebben. Meestal is deze elektrische ontlading (kleiner dan 1 mA). Het is laag in potentiële schadelijke energie, maar het is hoog in spanning, meestal enkele kilovolts. De effecten van statische elektriciteit worden normaal gesproken eerder als vervelend dan als gevaarlijk beschouwd, maar het kan zeker schadelijk zijn voor mensen. Meer gedetailleerde informatie over de gevaren van statische elektriciteit en elektriciteit in het algemeen op het lichaam vind je hier. Statische elektriciteit kan worden afgevoerd door middel van ionisatieapparatuur.

  • Hoe wordt statische elektriciteit opgewekt?

    Statische elektriciteit is het resultaat van een onevenwicht tussen negatieve en positieve ladingen in een voorwerp. Als de lading volledig in evenwicht is, kan deze niet worden gemeten. Onevenwichtige ladingen kunnen zich ophopen op het oppervlak van een voorwerp totdat ze een manier vinden om te worden losgelaten of ontladen door bijvoorbeeld vonken of stroomschokken. Het tegen elkaar wrijven van bepaalde materialen is een manier om een statische lading te creëren door negatieve ladingen, of elektronen, van het ene naar het andere niet-geleidende materiaal over te brengen.

  • Ik zie vonken of voel schokken als ik een voorwerp aanraak

    Tussen mensen kan een elektrostatische lading bestaan en dit kan leiden tot een ontlading. Dit gebeurt wanneer de lading tussen mensen verschilt in polariteit en/of het verschil tussen de gelijksoortige ladingen groot genoeg is. De ontlading of het normaliseren van het verschil tussen de ladingen gebeurt wanneer mensen elkaar aanraken. Dit ontladen van de elektrische lading kan gevoeld worden door middel van een stroomschok. Soms kan het ook gehoord worden.

    Download

    Understanding Ionisation
  • Kan statische elektriciteit brand of een explosie veroorzaken?

    Statische elektriciteit is een vorm van elektriciteit die bij ontlading bestaat uit een elektrische stroom. Meestal is deze elektrische stroom klein (kleiner dan 1 mA). Het is laag in potentiële schadelijke energie, maar het is wel hoog in spanning, meestal enkele kilovolts. De effecten van statische elektriciteit worden normaal gesproken eerder als vervelend dan als gevaarlijk beschouwd, maar het kan zeker schadelijk zijn voor mensen. Meer gedetailleerde informatie over de gevaren van statische elektriciteit en elektriciteit in het algemeen op het lichaam vind je hier. Statische elektriciteit kan worden afgevoerd door middel van een ionisatieapparatuur, kijk op de industrie pagina’s om jouw oplossing te vinden.

  • Ik heb een dringend probleem, kan Simco-ION snel helpen en hoe?

    Met (video)bellen kunnen wij u snel van dienst zijn. Als een bezoek nodig is, kan dit door een ons of een van onze partners worden gedaan. Als dit niet mogelijk is, wordt u begeleid door onze technische afdeling.

  • Kan ik technische ondersteuning krijgen bij Simco-ION?

    Ja, dit is mogelijk. In eerste instantie via onze bekwame customer service. Als customer service de vraag niet kan beantwoorden, wordt u in contact gebracht met onze zeer ervaren technische verkoopafdeling.

  • Heeft Simco-ION een vertegenwoordiger in mijn land?

    Simco-ION biedt wereldwijde service; zie www.simco-ion.co.uk voor de EMEA regio, zie www.simco-ion.com voor Amerika, zie www.simcoion.jp voor Japan en zie www.simco-ion.cn voor China.

  • Kan ik de FMX-004 ook gebruiken in een expolsiegevaarlijke omgevingen (ATEX)?

    Nee, dit is niet toegestaan. Hiervoor raden we onze in-line meting aan met een Sensor IQ Easy 2.0 EX.

  • Kan ik een 50 Hz voeding aansluiten op een 60 Hz netfrequentie?

    Dit is niet aan te raden, als je een 50 Hz voeding op 60 Hz aansluit, slijt de apparatuur sneller en zal de uitgangsspanning hoger zijn. Omgekeerd zorgt het aansluiten van een 60 Hz op 50 Hz ervoor dat de uitgangsspanning lager is, waardoor de uitgang minder effectief zal zijn.

  • Een of beide indicatorlampjes van de A-hoogspanningsvoeding branden niet. Wat moet ik doen?

    Dit is te vinden op pagina 16 van de gebruikershandleiding A-Unit.

    Download

    A-Unit UM
  • Kan ik meerdere 24 volt staven met elkaar verbinden?

    Meerdere 24V staven kunnen worden aangesloten via een DIN rail voeding. Dit is ook mogelijk via een IQ manager.

  • Maakt de snelheid van het product uit welk type staaf nodig is?

    Ja, de uitleg hiervoor staat op pagina 12 van de catalogus.

Reparatie

Statische eliminatie

Statische oplading

  • Wat is een geschikt etiket voor IML (In Mould Labeling)?

    Het etiket is een zeer kritische factor bij de toepassing van elektrostatisch in-mould labelen. Het label moet een goede oppervlakteweerstand hebben die hoog genoeg is om een statische lading vast te houden. Aan de andere kant mag de oppervlakteweerstand niet te hoog zijn. Anders kunnen er al hoge statische ladingen ontstaan tijdens de productie van de labels, wat problemen veroorzaakt bij het scheiden van de individuele labels van het verwerkingsgereedschap.

  • Hoe kan het IML-proces (In Mould Labeling) zo effectief mogelijk worden uitgevoerd?

    Snelheid en betrouwbaarheid zijn meestal zeer bepalende factoren voor de efficiëntie van het IML-proces. Om deze beide factoren te optimaliseren, kunnen een aantal beperkingen geminimaliseerd worden. De capaciteit van het laadcircuit minimaliseren: Alle componenten, elektroden, kabel en laadgenerator die gebruikt worden in een elektrostatisch IML circuit, vormen samen een grote condensator met een bepaalde capaciteit. Voordat het etiket wordt opgeladen, moet de condensator eerst worden opgeladen. Dit kost tijd. Door de capaciteit tot een minimum te beperken, kan tijd bespaard worden. Dit kan door gebruik te maken van een laadgenerator CMME die dicht bij de IML-elektroden of op de hanteerarm geplaatst is. Hierdoor wordt de capaciteit beperkt, omdat er geen lange kabels worden gebruikt en een kleinere generator met minder capaciteit kan worden gebruikt.

    download

    IMLTechniques.pdf
  • Wat is IML (In Mould Labeling)?

    IML is een processtap in het spuitgietproces. Een robot pakt een voorgedrukt etiket op en plaatst het in de matrijs, waar het wordt gefixeerd door middel van elektrostatische oplading. Na het sluiten van de matrijs begint het spuitgieten van het product. Tijdens dit proces wordt het label samen met het eindproduct gefixeerd en komt het product met de label eruit als één geheel.

    Download

    IMLTechniques.pdf
  • Ik zie soms kleine vonkjes van het materiaal en/of machineonderdelen, is dat gevaarlijk?

    Vonken kunnen materiaal beschadigen, in gevaarlijke locaties (ATEX) is er een verhoogd risico op brand of zelfs een explosie.

  • Hoe kan ik statische lading gebruiken om een proces te verbeteren?

    Een elektrostatische lading kan heel nuttig zijn. Materialen kunnen opzettelijk worden opgeladen om ze tijdelijk te laten hechten. Statische lading kan een onzichtbare helpende hand zijn in je productieproces. Deze methode wordt al gebruikt in veel processen in verschillende industrieën. Enkele voorbeelden zijn:

    • Blokkeer een stapel papier of tijdschriften om verschuiven tijdens transport of verpakking te voorkomen.
    • Bevestig een adreslabel op een brochure voordat de brochure in een wikkelfolie wordt verpakt.
    • Houd de laatste zak van een rol (bijv. vuilniszakken) vast aan de rol om het verpakken in een karton te vergemakkelijken.
    • Plak een klein deel van een folie tijdens het wikkelen op een rol om te voorkomen dat de rol telescopeert.

     

    Download

    Charging-Techniques.pdf
  • Ik wil twee materialen aan elkaar hechten, kan dat met een statische lading?

    Een elektrostatische lading kan heel nuttig zijn! Materialen kunnen elektrostatisch worden geladen om ze tijdelijk aan elkaar te laten hechten.

  • Ik wil mijn materiaal statisch opladen. Is dit mogelijk en zo ja, hoe?

    Een statisch oplaadsysteem bestaat uit een hoogspanningsgenerator en een elektrode. De hoogspanningsgenerator levert de hoge spanning die nodig is om een statische lading te creëren. Dit kan variëren van 1 tot 60 kVolt. De oplaadelektrode is verkrijgbaar in verschillende vormen voor een optimaal resultaat voor elke specifieke toepassing.

  • Kan mijn materiaal beschadigd raken, bijvoorbeeld folie door hoge statische lading?

    Wanneer een statische lading een bepaald niveau overschrijdt, kunnen spontane ontladingen en vonken ontstaan die schade veroorzaken aan het materiaal of elektronische apparatuur in de omgeving.

  • Waarom neemt de statische lading steeds toe als ik op verschillende punten in de machine of op het materiaal meet?

    Er zijn verschillende secties waar de lading onafhankelijk van elkaar kan worden gegenereerd.

  • Mijn label blijft vastzitten in de machine, komt dit door statische lading?

    Statische elektriciteit op etiketten kan leiden tot slechte etiket-toevoer bij etiketteermachines met hoge snelheid. Statische elektriciteit op plastic flessen die geëtiketteerd moeten worden, leidt tot slechte plaatsing en slechte positionering van etiketten. Deze problemen veroorzaken lagere productiesnelheden en hogere afkeurpercentages. Onze ionisatieapparatuur zal de statische ladingen elimineren en een optimale procesproductiviteit mogelijk maken.

  • Performaster: Wanneer kies ik voor scherpe of ronde hoogspanningsemitters?

    Gebruik scherpe emitters voor standaard folies. Ronde emitters worden aanbevolen voor biofolies en voor zeer dunne folies.

  • Is er ook oplaadapparatuur met twee potentialen (+ en -) in één apparaat?

    Nee, helaas niet.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION