Acceptatie omgeving

Het juiste type industriële statische ionisatiestaaf kiezen

Simco-ION ioniserende staven of industriële statische eliminatoren genereren een elektrisch veld dat ervoor zorgt dat de luchtmoleculen in de omgeving van de staaf uiteenvallen in positieve en negatieve ionen. De ionisatiestaven zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van 20 cm tot meer dan 5 meter, afhankelijk van het type. Ook de behuizing van de ionisatiestaven varieert van zeer klein (24 x 27 mm) tot grotere maten die in lijn zijn met de werkafstand tot het materiaal. Er zijn veel verschillende industriële statische eliminatoren en het verschil tussen hen is te vinden in;

  1. Hoe de statische eliminator wordt gevoed (VAC-230/110/120 of 24V DC)
  2. De afstand tot het materiaal dat geneutraliseerd moet worden (kort/middel/groot bereik)
  3. Speciale balken (grootte van de behuizing, speciaal materiaal, ATEX, UL of Smart Industry 4.0)

Selecteer hoe de ionisatiestaaf wordt gevoed

Ioniserende staven kunnen worden gevoed door een externe voeding die de staaf voedt met een hoogspanningskabel of de staven kunnen worden gevoed met een externe 24V DC-kabel. Bij deze nieuwe technologische oplossing is de hoogspanningsvoeding geïntegreerd in de staaf. Dit heeft als voordeel dat er geen hoogspanningskabels in de machine geplaatst hoeven te worden. Hieronder vindt u de tabellen voor het selecteren van de juiste apparatuur. De 24V DC ionisatiestaven zijn allemaal schokvrij (geen elektrische schok bij aanraking) terwijl de meeste AC ionisatiestaven dat niet zijn.

Bij zowel de 24V DC als de oudere AC-gevoede ionisatiestaven kun je kiezen voor korte en lange afstand ionisatiestaven. Slimme oplossingen zoals in-Line meting, feedbackcompensatie, communicatie naar Ethernet en clean-bar-indicatie zijn alleen beschikbaar in de 24V DC selectie. In beide secties zijn ook ionisatiestaven met UL-certificering te vinden.

Waves-white

Onze ionisatiestaven voor industriële statische ontlading

Simco-ION ioniserende staven of industriële statische eliminatoren genereren een elektrisch veld dat ervoor zorgt dat de luchtmoleculen in de buurt van de staaf uiteenvallen in positieve en negatieve ionen. De ionisatiestaven zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes, variërend van 20 cm tot meer dan 5 meter, afhankelijk van het type. Ook de behuizing van de ionisatiestaven varieert van zeer klein (24 x 27 mm) tot grotere maten die in overeenstemming zijn met de werkafstand tot het materiaal.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION