Acceptatie omgeving

Hoogspannings- generatoren, oplaadelektroden en oplaadstaven van Simco-ION

Elektrostatische hoogspanningsgeneratoren, zoals de Simco CM5 oplaadgenerator, creëren een gecontroleerde statische lading tot 60 kV op een niet-geleidend materiaal dat een tijdelijke hechting mogelijk maakt tussen 2 oppervlakken met ladingen van tegenovergestelde polariteit. Een hoge gelijkspanning (tot 60 kV) kan veilig worden geproduceerd en wordt naar de emitters van een generatorstaaf of elektrode geleid, waar het wordt verbonden met een reeks van geschikt ontworpen emitterpennen om een “corona” te genereren. Een sterk, met ionen verzadigd elektrisch veld rond de hoogspanningspunten met één polariteit dwingt het materiaal naar een referentieaarde waardoor de verschillende oppervlakken aan elkaar worden gekleefd.

Hoe werk elektrostatisch laden en hoe ziet een generator eruit?

Een statisch oplaadsysteem bestaat uit een hoogspanningsgenerator en een elektrode. De hoogspanningsgenerator levert de hoge spanning die nodig is om een statische lading te creëren. Dit kan variëren van 3 tot 60 kVolt. De oplaadelektrode is verkrijgbaar in verschillende vormen voor een optimaal resultaat voor elke specifieke toepassing.

Simco-ION Europe ontwikkelt en produceert al meer dan 60 jaar ionisatieapparatuur.

Hebt u volledige statische controle nodig?

Ons IQ Easy Platform biedt een complete oplossing voor statische controle in elke industrie of productieproces.

Product of Simco-ION

Verschillende type generatoren

Om de juiste generator te kiezen, moet u een keuze maken uit een grote verscheidenheid aan hoogspanningsgeneratoren. De keuze is meestal gebaseerd op de ruimte die u beschikbaar hebt en de spanning (vermogen) die nodig is om de klus te klaren.

Nieuwsbrief

Abonneer u op onze nieuwsbrief voor bedrijfsnieuws, productupdates en releases.

Newsletter

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

In contact komen

Simco-ION biedt snelle, efficiënte en deskundige ondersteuning. Neem contact op voor technisch advies of om een oplossing op maat voor uw toepassing te bespreken.

Employee of Simco-ION