Acceptatie omgeving

Producten voor statische controle

Simco-ION biedt volledige statische controle. Statische controle is het proces van het reguleren van het niveau van statische elektriciteit in een proces of een machine. Dit hoeft niet altijd 0kV, of compleet ontladen, te zijn. In veel gevallen kan statische elektriciteit worden gebruikt als middel om materiaal statisch beter aan elkaar te kleven. Dit is ook een onderdeel van statische beheersing. Producten voor statische beheersing kunnen worden onderverdeeld in een aantal categorieën. De meest gebruikte categorieën van statische besturingsapparatuur zijn;

Waves-white

Systemen voor statische controle

Statische controle systemen bestaan uit verschillende statische besturingscomponenten die samen een systeem vormen. Het statische regelsysteem kan feedbacksystemen volledig regelen die gegevens van statische meetapparatuur gebruiken om niveaus van statische elektriciteit te regelen en in te stellen. Niet alleen kunnen we de statische elektriciteit tot nul (0kV) regelen, maar met onze statische regelsystemen kunt u een vast of ingesteld niveau van statische elektriciteit regelen en creëren in verschillende delen van de machine waar dat nodig is. Verschillende configuraties van statische besturingscomponenten creëren het statische besturingssysteem dat uw proces en machines ondersteunt. Verschillende statische besturingscomponenten kunnen als bouwstenen aan elkaar worden gekoppeld om veel verschillende statische besturingssystemen te creëren. Ook in verschillende configuraties wordt het statische besturingssysteem gebruikt in laboratoria over de hele wereld om de effecten van statische elektriciteit in machines, processen en apparatuur te zien en te meten.

Ga naar: IQ Easy platform

Product of Simco-ION on the Ionising Bars page

Statische eliminatoren

Statische eliminatoren bestaan uit verschillende producten om statische elektriciteit te elimineren of te neutraliseren, bijvoorbeeld op folie, materiaalbanen of producten. Er zijn DC ionisatiestaven met groot bereik, AC ionisatiestaven en industriële statische eliminatoren. Maar ook luchtondersteunde producten zoals ionisatiepistolen, luchtmessen, desktop ionisatieventilatoren en ionisatiestraalpijpen. In lijn ionisatoren, geïoniseerde lucht blazers en ioniserende blowers maken ook deel uit van het programma. Verder produceren we de voedingen om de verschillende soorten ionisatoren van stroom te voorzien.

Ga naar: Statische eliminatoren

Producten voor statische opwekking

Statische lading kan helpen bij productieprocessen door materiaal aan elkaar te hechten met behulp van statische elektriciteit. De producten die gebruikt worden voor statische hechting zijn generatoren met een kleine voetafdruk. Deze end-of-arm generatoren (EOAT) zijn hoogspanningsgeneratoren variërend van 12 tot 18 kV.

Ook oplaadgeneratoren tot 30kV of generatoren tot 60kV kunnen worden geleverd. Daarnaast zijn er oplaadstaven, statische elektroden en andere oplaadapplicatoren nodig om de benodigde lading in het proces te creëren.

Ga naar: Statische generatoren en oplaadelektroden

CM_Tiny__voor_

Perforatiedetectoren

In veel productieprocessen is het nodig om perforaties en lekken te detecteren in spuitgietproducten en materiaalbanen. Ook in de medische industrie, waar handschoenen en delicaat materiaal worden gebruikt, is perforatiedetectie zonder verontreiniging nodig. Bestaande methoden zoals vacuüm-, druk- of optische foutcontrole zijn vaak niet toepasbaar op transparante producten. Ook bij moeilijk hanteerbare vormen kan statische elektriciteit helpen om gaten of defecten te detecteren.

Hoogspanningsvonken kunnen in deze gevallen op een gecontroleerde manier worden gebruikt om perforaties te detecteren. Simco-ION produceert twee verschillende producten die gebruikt worden voor perforatiedetectie: de Perfomaster en de Chargemaster CM5.

Ga naar: Perforatiedetectoren

Performax_Easy_with_airknife

Oppervlaktereiging

Contactreiniging met conventionele materialen is niet altijd een optie. Vaak werken conventionele reinigingsmethoden niet goed als statische elektriciteit de oorzaak is van het aantrekken van het stof. Het aantrekken van stof veroorzaakt veel problemen in de drukkerij- en andere industrieën. Ook processen zoals spuitgieten, het maken van zakken, vellen en snijden hebben te maken met stof. Wij zorgen niet alleen voor het verwijderen van stof, maar ook voor het verhinderen van het aantrekken van nieuwe stof met behulp van ionisatie.

De beste manier om het probleem aan te pakken is het gebruik van ontstoffingsapparatuur. Simco-ION produceert contactloze reinigers zoals luchtmessystemen met statische eliminatoren, maar ook autonome luchtmessen. We produceren door blazers aangedreven ontstoffers en perslucht ontstoffers.

Handbediende stofverwijderingspistolen, stof- en deeltjeszuigers en zelfs 3D-objectafzuiging. Meestal zijn deze oppervlaktereinigers gemaakt van roestvrij staal en sommige zijn standaardproducten, maar de meeste worden op maat gemaakt.

Ga naar: Oppervlaktereinigers

Statische meetinstrumenten

Als je te maken hebt met statische elektriciteit of een statische lading, geeft het meten van de lading je inzicht. Statische lading bouwt zich op op oppervlakken met een hoge weerstand. Om statische lading te meten gebruiken we meetapparatuur met een Spanningssensor.

Simco-ION produceert verschillende soorten statische meetproducten zoals een handheld meetapparaat, de FMX-004. Simco produceert ook in-line meetapparatuur voor gebruik in de printindustrie, de Sensor IQ. Deze spanningssensor kan grote filmbreedtes en afstanden meten. Een TensION wordt gebruikt om te controleren of de statische eliminator nog steeds normaal werkt en statische elektriciteit detecteert.

Ga naar: Statische meetinstrumenten

IML (In Mould Labelling) producten

In Mould Labelling (IML) is het proces van hechten met behulp van statische elektriciteit. Het gebruik van statische elektriciteit verbetert het proces van labelplaatsing en heeft vele voordelen. Het is de standaard, ontwikkeld door Simco-ION, voor de Injection Moulding en Thermoforming industrie. De IML Generatoren, IML spin elektroden, EOAT Generatoren voor robottoepassingen, IML Easycore, halfgeleidende matrijskern substantie.

Ga naar: IML (in mould labelling) producten

Onderdelen voor statische controle

Met behulp van de ruggengraat van het statische regelsysteem, de Manager IQ, en de koppeling van statische eliminatoren, statische oplaadgeneratoren en statische meetapparatuur is een volledige statische controle mogelijk. De verschillende statische besturingscomponenten die als bouwstenen kunnen worden gebruikt om uw speciale statische besturingssysteem te configureren zijn;

  1. Manager IQ (backbone systeem)
  2. Statische eliminatoren
  3. Statische oplaadapparatuur
  4. Statische meetapparatuur

Passieve of actieve statische controle?

Passieve statische controle wordt meestal bereikt door een geleider aan te sluiten op de aarde of een geaarde machine. Passieve statische regeling kan nuttig zijn in sommige gevallen waarin de statische lading extreem hoog is. Passieve statische regeling is in zoverre beperkt dat het niet echt het niveau van statische elektriciteit regelt, maar slechts een deel van de statische elektriciteit wegneemt. Passieve statische controle kan in veel situaties ook erg gevaarlijk zijn. Het spanningsverschil tussen de hoogspanningsaansluiting en de nabijgelegen geaarde aansluiting kan vonken veroorzaken. Vonken kunnen het materiaal dat je wilt behandelen beschadigen. Ook kunnen vonken gassen ontsteken en tot brand leiden. Simco-ION biedt geen passieve statische eliminatoren zoals koper klatergoud, metalen strips, flexibele geleidende touwen of borstels. Het risico op beschadiging van film of web is hoog en ongecontroleerd. Actieve statische controle is gereguleerd en veilig.

IQ Easy platform

Een uniek concept dat het mogelijk maakt om alle parameters volledig te controleren en apparaten met elkaar te laten samenwerken om de efficiëntie te optimaliseren. Het productassortiment omvat het volledige spectrum van ionisatiestaven en statische oplaadapparatuur, inclusief statische meetapparatuur.
Meer over het IQ easy platform

Vrijblijvend contact opnemen

Heeft u een vraag?
Kom vrijblijvend in contact
Contact opnemen